ENGDE

Tanári kar

Zongoraművész diplomámat 2013-ban, a tanári mesterfokozatot 2014-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem meg. Számos versenyen, mesterkurzuson vettem részt, jelenleg is rendszeresen játszom koncerteken. A zeneiskolában, - ahol korrepetítor és zongoratanár vagyok -2013-ban kezdtem a tanítást nagy lelkesedéssel és növendékeim iránti szeretettel. Emellett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola korrepetítora is vagyok. Magyar és japán nyelven vállalok tanítást. A két ország zenei képzésein, óralátogatásain szerzett tudást és tapasztalatot felhasználva kezdem kialakítani saját módszeremet. Célom a zene megszerettetése és az ifjúság zeneértőkké nevelése.

2023-ban végeztem a Liszt Ferenc Zeneakadémián, ahol kitűnő minősítéssel szereztem meg az M.A. diplomámat és a B.A. fokozatomat is. Mint előadóművész és tanár elkötelezett vagyok abban, hogy személyiségemet és érzelmeimet a zenémmel közvetítsem, azzal a céllal, hogy mély és értékes kapcsolatot teremtsek a közönséggel. A tanításban is ezeket az értékeket képviselem. Tanulmányaim során átfogó zenei és metodikai ismereteket szereztem, és mindig készen állok arra, hogy folyamatosan fejlesszem magam a jövőben is. Nagyon fontos számomra, hogy a maximális potenciálomat kihasználjam, és hogy ezt az elkötelezettséget átadhassam a diákoknak, akik tőlem tanulnak. Hálás vagyok, hogy munkámmal hozzájárulhatok a zeneiskola hírnevének növekedéséhez.

Zongoraművész, -tanár diplomám megszerzése után bő tíz évig a Marczibányi téri Kodály iskola zongoratanára, korrepetitora voltam. Gyermekeim születését követően 2020-tól tanítok a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskolában.

A növendékeim tanítása során igyekszem egyénileg kiaknázni a zenetanításban rejlő különleges lehetőségeket. A zene személyiségformáló hatása, a sok új élmény, amelyet egy gyermek ezáltal kaphat, életre szóló lehet. Előszeretettel kezdemel játékos formában a hangszertanulást az érdeklődő óvodás korú gyerekekkel is. Nagy figyelmet fordítok a kiemelkedő képességű növendékek tehetséggondozására, akikkel rendszeresen készülünk fel versenyekre, kurzusokra és egyéb nívós zenei programokra.

Lételemem a változatosság, fejlődés és a nyitottság az új ismeretek iránt mind tanári, mind előadóművészi tapasztalataim tekintetében. Aktívan veszek részt hazai és nemzetközi zenei kurzusokon és továbbképzéseken.

Diplomámat 1998-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem középiskolai ének-zenetanár és karvezetés szakán szereztem meg. 1999 óta tanítok a Leopold Mozart Zeneiskolában szolfézst. 2014-től a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán módszertan oktató, illetve a főiskola Koncert Kórusának karnagya, 2016-tól a Központi Református Kórus karnagya vagyok. Ezek mellett két vegyeskart dirigálok, illetve kántori szolgálatot végzek a Budapest Pozsonyi úti Református gyülekezetben. Rendszeresen énekelek szólót különböző egyházi, illetve világi rendezvényeken. Az élményszerű éneklésen keresztül szeretném tanítványaimmal megszerettetni a szolfézst.

Hegedű- és brácsatanári diplomáimat Győrben és a budapesti Zeneakadémián szereztem. Az iskolában módom nyílik mindkét hangszer tanítására. Korábban 33 évig játszottam a Rádiózenekar brácsa szólamában; ebből 15 évig szólamvezető-helyettesi poszton. Alapító tagja voltam a Magyar Virtuózok Kamarazenekarnak. 2008-ban jöttem a budaörsi zeneiskolába. A tanításban igyekszem kamatoztatni azt a rengeteg zenei-művészi-emberi tapasztalatot, amit az elmúlt évek zenekari és kamarazenélési gyakorlata, a nagy művészekkel való együtt-muzsikálás során megéltem. Tanári működésem során több növendékemet készítettem már fel zenei pályára német nyelven is. Tanítványaimmal rendszeresen versenyzünk. Szívesen látogatom rangos hegedűtanárok kurzusait.

Célom a zene élvezetének, örömének átadása. Azt igyekszem elősegíteni, hogy növendékeim hangszertanulás közben sikerélményhez jussanak. Boldoggá tesz, ha láthatom megelégedettségüket egy-egy produkció után.

Diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kihelyezett tagozatán Debrecenben szereztem harsona művész-tanár szakon. Tanári pályámat 2002-ben kezdtem, a Leopold Mozart Zeneiskolában 2016 óta tanítok és vezetem a rézfúvós tanszakot. Aktívan besegítek a zeneiskolában működő fúvószenekar munkájába. 2008 óta a Diósdi Phoenix stúdió komolyzenei montírozója vagyok, emellett rendszeresen koncertezek.

Célom a komolyzene szeretetének átadása az ifjúság számára és a mélyrézfúvós hangszerek megismertetése és megszerettetése jó hangulatú órák keretében.

A Zeneakadémián karvezetést és zeneszerzést tanultam, 2018-ban diplomáztam zeneszerző-tanárként. 2009 óta tanulok magánéneket. A zeneiskola mellett dolgozom a Purcell Kórusban mint baritonista. Korábban az ELTE olasz-angol alapszakát végeztem el, így mindkét nyelven tudok tanítani a magyaron kívül, ez nagy szabadságot és gazdagságot jelent nekem. Jelenleg is képződöm Kokas Klára pedagógiájában, a Metamorphoses Meseterápiás Módszerben és Bálint-csoport vezetésben.

A zenét mélyen emberi dolognak tartom, belső lelki-szellemi világom olyan tájait tudom rajta keresztül megmutatni, amelyek más csatornán nem közlekedhetnek. Ha bárkinek átadhatom ennek az egyszerre erős és törékeny megszólalási módnak a szépségét akár alkotóként, akár előadóként, akár pedagógusként, az olyan ajándék, aminél kevés nagyobbat tudok elképzelni.

Már gyermekkoromban zongoratanár akartam lenni, a zene és a tanítás  kifogyhatatlan kincsesbányák számomra. Tudom, hogy ebben a kapcsolatban a személyes példa meghatározó. Igyekszem hitelesen élni, a gyerekek sokfélesége felé kíváncsisággal és felelősséggel fordulni. Diplomámat  a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Tagozatán szereztem  zongora-és szolfézs tanárként.  A tanítás mellett meghatározó tapasztalatokkal gazdagodtam négy gyermekem felnevelése által is. Növendékeimmel szívesen veszek részt versenyeken, fesztiválokon, több alkalommal szerveztem nyári táborokat, tehetséggondozó programokat, koncertlátogatásokat. Az évek során néhány tanítványom a zenei pályát választotta, de igyekszem mindenkihez megtalálni az egyéni utat, hogy örömét lelje a muzsikálásban. 

Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanulok klasszikus gitárszakon. Kiskoromban, amikor pörgős kislány voltam a gitárt választottam hangszeremnek, de emellett mindig vonzottak a művészetek, a mozgás, a tanulás és az éneklés.

Úgy gondolom, hogy a zenének és a zenélésnek már gyermekkorban fontos szerepe kell, hogy legyen az ember életében, mert amit szavakkal nem lehet kifejezni, azt zenével sikerülhet. Szeretném, ha a tanítványaim örömmel járnának gitárórára és miután elengedem a kezüket, magabiztos, bátor, teljes értékű emberekké váljanak. Célom, hogy szeretettel gondoljanak vissza a zeneiskolás éveikre és zenéljenek, amíg csak tudnak.

Oboaművészi- és tanári diplomáimat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem. Zenészként és pedagógusként is az újításokat keresem. Számtalan zenei stílusban és formációban zenéltem már, klasszikustól a könnyűzenéig. Jelenleg a Duna Szimfónikus Zenekar tagja vagyok.

Fontos számomra, hogy tanítványaimnak élményszerű pedagógiai módszerekkel tanítsam meg az alapokat. Továbbá céljaim közé tartozik, hogy növendékeimmel megszerettessem a zenét úgy, hogy mindennapjaik elemi részévé váljon.

Szaxofon előadóművész diplomámat Horvátországban, a Spliti Művészeti Akadémia hallgatójaként szereztem 2022-ben. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős mester-hallgatója vagyok. Külföldön és itthon is több formáció tagja voltam és vagyok. 

Fontos szerepet játszik az életemben a kortárs zene, de nyitott vagyok bármilyen összművészeti, vagy igényes könnyűzenei alkotások bemutatására és tanítására is. 

Célom, hogy az órákon egyenlő felekként, kooperálva tudjunk dolgozni, megosztva egymással a gondolatainkat, meglátásainkat és érzelmeinket a zenével kapcsolatban. 

2000 óta tanítok a Leopold Mozart Zeneiskolában, emellett zenetáborokban, kurzusokon itthon és külföldön. Megalapítottam és 13 évig vezettem a Zeneiskola fuvolaegyüttesét. Átiratokat készítek és zeneműveket komponálok tanítási célzattal is. Tanórámon rendszeres a közös éneklés, az improvizáció (Sáry-módszer).

Diplomámat 2000-ben szereztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Kortárszenei előadó, háromszoros Fischer Annie ösztöndíjas, kétszeres Artisjus- és Lajtha-díjas fuvolaművész vagyok. Nemzetközi versenyen I. és különdíjat nyertem, 2017-ben az amerikai nemzetközi fuvolafesztivál ösztöndíját. Több kortárs szerző komponált számomra művet. Játszom magyar pásztor fúvós hangszereken, amelyek egyedülivé tették munkámat a fuvolaművészek körében. Jazz- és népzenészekkel létrehoztam a Magyar Motívumok c. műsort. Tagja vagyok az EAR Együttesnek, Fuvola & Tánc produkciónak. Magyar Állam tulajdonát képező aranyfuvolán koncertezem.

Angol és német nyelven vállalok tanítást.

Ütőhangszeres tanulmányaimat 8 évesen kezdtem Szentendrén a Vujicsics Tihamér Zeneiskolában. Középiskolába a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába jártam melyet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola követett. 2005–ben szereztem diplomát klasszikus ütőhangszer szakon ahol többek között a következőkre lettem figyelmes: a zene és a hangszeres játék tanulása köti össze a legjobban a jobb és bal agyféltekét, segíti a nyelvi fejlődést, csiszolja a memóriát, jobb teljesítményre késztet, segít az érzelmi fejlődésben, közösséget teremt és sikerélményt ad. Rengeteg jótékony hatása van: ilyen a nem tudatos lelki tartalmak megélése és feldolgozása, vagy zenehallgatáson, vagy zenélésen keresztül.
Nos, mióta ezekről a nem mellékes dolgokról szó esett a főiskolán azóta tudom hogy fontos munkát végzünk a kollégákkal és megtisztelő hogy itt lehetek a zeneiskolában.

2015 óta vagyok a Leopold Mozart Zeneiskola zongoratanára, 2018-tól a zongora tanszak vezetője. Budaörsön élek családommal együtt.

Zenetanárként a szakmai minőség mellett növendékeim zenei nevelésében fontosnak érzem, hogy a gyermekeknek örömet okozzon a zenével való foglalkozás. Tanítványaim közül többen értek el regionális és országos versenyeken eredményeket, voltak, akik a zenei pályát választották hivatásuknak. Igazi sikernek mégis azt tartom, ha növendékeim a közös munka során felfedezik a tanulás örömét, a kitartó munka és a siker közötti összefüggést, és tanulmányaik végén érettebb személyiséggel magukkal viszik a zene értő szeretetét, ami egy életen keresztül örömforrás lehet számukra.

Végzettségeim: zongoratanár (Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, Budapest), tehetségfejlesztő tanári Ma (Eszterházy Károly Egyetem, Eger), zongoratanár Ma (Pécsi Egyetem Művészeti Kar)

Végzettségem szerint zeneirodalom-tanár, zenetörténész és egyházzenész vagyok (Budapest, LFZE). A tanítás mellett, mint kutató, régi – középkori és kora-újkori – zenetörténettel foglalkozom a Zenetudományi Intézetben. A legkülönbözőbb tárgyú zenetudományi konferenciákon való passzív részvétellel tartom napra készen a tudásomat, miközben szűkebb szakterületem tárgyában rendszeresen publikálok, előadok itthon és külföldön egyaránt. 19 éves korom óta foglalkozom gyerekekkel, kórussal, szolfézstanítással, egyházzenével. Német és olasz nyelvből középfokú nyelvvizsgát tettem, de az angolt is középszinten használom.

2005 óta vagyok a budaörsi zeneiskola zeneirodalom-tanára. Növendékeimmel 2006 óta számos emlékezetes és eredményes műveltségi vetélkedőt tudhatunk magunk mögött (Bartók, Kodály, Erkel, Liszt). A zeneirodalom-órák célja, hogy a zenei ismeretek bővítése mellett a zenehallgatás, a zene általi „gondolat-ébresztés” és a zenéhez kapcsolódó szerteágazó műveltség megszerzése olyan élménnyé váljék a fiatalokban, amely felnőtt korukra elkíséri őket.

Az ütőhangszerek világa hét éves korom óta tölt be központi szerepet az életemben. A Weiner Konzervatórium elvégzése után Hollandiában, a Prins ClausConservatoriumban folytattam az egyetemi tanulmányaimat és itt is szereztem később a diplomámat. 

Az elmúlt években sok időt fordítottam különböző zenei stílusok tanulmányozására és ezenbelül kifejezetten az ütőhangszerek szerepére a különféle műfajokban. Hiszem, hogy a zene eltérő ágai a valóságban előbb-utóbb mindig összeérnek és nem szükséges minden esetben külön kezelni a különböző zenei világokat. 

Diákjaimnak legjobb tudásom szerint szeretném továbbadni ezt a gondolkodásmódot, hiszen minél szélesebb a perspektíva, annál több eszköz fog a rendelkezésükre állni. Bízom benne, hogy ezáltal is meg fogják szeretni a zenélést, valamint sikereket elérni, ami nem csak a zenélésre, hanem az élet többi területére is igaz.

Hamarosan...

Alapdiplomámat 2016-ban Budapesten, az ELTE ének-zenei szakán szereztem, majd tanulmányaimat később Hollandiában, az enschede-i ArtEZ Conservatoriumban folytattam tovább. 2017-ben részt vettem egy az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara által meghirdetett zeneterápiás kurzuson, melynek megtapasztalásait, mind pedig a külföldön szerzett tapasztalatokat igyekszem a pedagógiámba beépíteni.

Kezdő tanárként számomra mindennél fontosabb, hogy ugyanazt az élményt és örömet tudjam másoknak is továbbadni, aminek a hatására én is a zenei pálya mellett döntöttem. Ahol csak lehet, partnerségre törekszem, a közös felfedezés élményével rögzítve a tananyagot. A zene és a nyelvek szerelmeseként számomra akár az angol- német nyelveken való oktatás is megoldható.

Fuvolatanári diplomámat a Győri Zeneművészeti Karon szereztem Ittzés Gergely, Jóföldi Anett és Arnóth Balázs tanítványaként. Tanári tevékenységeim mellett a mai napig aktívan kamarazenélek és koncertezem a 2010-ben alakult Flautett Fuvolakvartettben, ahol a hagyományos szopránfuvola mellett gyakran játszom alt- és basszusfuvolán. Zenei tanulmányaim mellett 2019-ben Alexander-technika tanári diplomát is szereztem. A módszer elsajátítói képessé válnak testük fölösleges izomfeszültségeit felismerni és elengedni, s ezzel egy fájdalommentes, optimális mozgásmintát kialakítani. Amellett, hogy magánpraxisomban segítséget nyújtok a hozzám forduló nem csak zenészeknek, fuvolatanárként növendékeimnek is tanítom a módszert, mely zenetanulásuk sikerességéhez nagyban hozzájárul. Szívesen kísérem növendékeimet zongorán, ezáltal teljesebb hangzásélményhez juttatva őket.

Tanulmányaimat Ausztriában, a bécsi zenei és előadó-művészeti egyetemen (Universität für Musik und darstellende Kunst) végeztem, kiváló professzorok irányításával, sokrétű képzésben részesülve. Mind a Bachelor, mind a Master képzést kitüntetéssel fejeztem be. Két éven keresztül tutorként is tevékenykedtem hallásfejlesztés és zeneelmélet tárgyakon.  Jelenleg a bécsi egyetem doktorandusza vagyok.

Részt vettem több mesterkurzuson, melyeket György Ádám, Bodoky-Krause Annamária, Matthias Kirschnereit zongoraművészek, valamint Peter Ablinger és Frederic Rzweski zeneszerzők tartottak.

A szólójáték, a kamarazenélés és a tanítás egyaránt fontos része az életemnek.

A tehetséggondozás mellett azt is sikernek értékelem, ha valakinek a zene szeretetét tudom továbbadni.

Tanítást magyar, német és angol nyelven vállalok.

Hamarosan...

Diplomámat a Liszt Zeneművészeti Főiskolán szereztem 2002-ben. 2010 óta tanítok a Zeneiskolában. Életünk legfontosabb értéke az idő. A gyermekek idejük nagy részét az iskolapadban töltik, javarészt hasznavehetetlen lexikális tudás elsajátításával, elvéve a lehetőséget az egyéb fontos képességek fejlesztésétől, a világ felfedezésétől, megismerésétől, megértésétől. Zenetanárként óriási lehetőség, - és egyben felelősség is - hogy hetente egy órát egyénileg együtt tölthetünk a gyerekekkel. Remélem, hogy a zenén keresztül sikerül ebben az időben élményszerű ismeretekkel gazdagítanom tanítványaimat, és ezáltal teljesebb, egészségesebb emberré válhatnak.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének-zene tanár és karvezetés szakán 2000-ben szereztem diplomát, majd két év alatt elvégeztem ugyanitt a zongorakísérő-korrepetitor szakot is. 2001 óta a zeneiskola szolfézstanára és zongorakísérője vagyok.

Kóruskarnagyi tevékenységemet egyrészt a zeneiskola leánykarában, másrészt a Budaörsi Pro Musica Kórus másodkarnagyaként végzem. 2014-től az iskola Zeneismeret tanszakának vezetője vagyok.

Azt gondolom, hogy bármilyen módon közelítjük meg a zenét, hangszeres, énekes vagy elmélet oldalról, a cél az, hogy örömet okozzon diáknak, tanárnak egyaránt.

Diplomámat 1998-ban szereztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola debreceni tagozatán. 2003 óta tanítok a Leopold Mozart Zeneiskolában. Növendékeimnek személyre szabott kis kompozíciókkal is élményszerűbbé teszem a közös munkát, melyet olasz és angol nyelven is vállalok.

A költővel együtt vallom, hogy „…csak az boldog, ki játszhat”, márpedig a zenetanulás komoly játék. Célom, hogy minél több ifjúval megismertessem a zenélés – és ezen belül a gitárjáték – boldogságát.

Pedagógus családba születtem, első hegedűtanárom a nagymamám volt, gyerekkorom óta a tanári pályára készültem. A Pécsi Tanárképzőn, majd a budapesti Zeneakadémián szereztem diplomát. Tanáraim Csanyi Béla, Gyermán István és Vermes Mária voltak. 17 évig tanítottam a zuglói Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola intézményében, a tanítás mellett 1992 óta játszom az Orfeo Zenekarban. Sok éves szakmai, pedagógiai tapasztalatomat a Leopold Mozart Zeneiskolában is szeretném átadni.

2000-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola pécsi tagozatán tanári, majd Szegeden 2002-ben fagottművész-tanári diplomát szereztem.

A Leopold Mozart zeneiskolában 2002 óta tanítok. Gyakran lépek fel zenekari és kamarazenei formációkban egyaránt.

Fontos számomra, hogy növendékeim a hangszeres órákon ne csak a hangszert, hanem magát a zenét, zenélést szeressék meg, és az itt megszerzett tudásukat később hobbiként vagy profi zenészként is önállóan alkalmazni tudják.

A gitártanári és kamaraművész diploma megszerzését követő külföldi kurzusok befejezése óta tanítok magyar és angol nyelven. Óráimon az egyéni hangszeres repertoár bővítése mellett nagy hangsúlyt fektetek a közös zenélés lehetőségeire. Előadóként, a kedvenc zenetörténeti korszakaim a XX-XXI. század és a régizene. Leendő növendékeim közé elsősorban olyan gyermekeket várok, akik erős belső késztetést éreznek magukban az egyéni és a közös zenélés iránt, jó zenei képességűek, szorgalmasak.

Diplomáimat a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán (zongoratanár, 1988) valamint a Müncheni Zeneművészeti Egyetemen (csembaló-és kamarazeneművész-tanár, 1992, 1993) szereztem. Tanítottam itthon és Németországban alap-közép-és felsőfokú intézményekben egyaránt, így német nyelven is vállalom az oktatást. Aktívan zenéltem külföldi és hazai pódiumokon szólistaként, kamarazenészként, és a Müncheni Bach Collegium csembalistájaként. 2015-től mesterkurzusok, továbbképzések előadója vagyok.

Bízom és hiszek benne, hogy a zenetanításon keresztül harmonikusabb, teljesebb embereket nevelünk növendékeinkből, akik megtalálják és ki tudják fejezni saját egyéniségüket, úgy, hogy az a közösség javát szolgálja.

Fuvolatanári diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Szakán szereztem, majd ezt követően hosszabb ideig Budapesten tanítottam. Ottani régi zenét kedvelő kollégáimmal alapítottuk meg az Aulos Együttest, melynek blockflöte és barokk fuvolistájaként szerepeltem hazai és külföldi koncerteken, hangfelvételeken. 2001-től tanítok a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskolában. Fuvolázni, furulyázni és kamara zenélni vágyó növendékeket várok tanítványaim közé, akiknek átadhatom életünk leginkább harmónialényegű jelenségének, a zenének és aktív átélésének örömét.

Magánénektanári diplomámat a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán szereztem 2021-ben. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oratórium- és dalének mesterszakán diplomáztam 2023-ban.

 

Számomra nagyon meghatározóak voltak a zeneiskolás éveim és tanárként az a célom, hogy növendékeim hasonló élményekkel gazdagodjanak. Szeretném megmutatni nekik, hogy az éneklés örömet és szabadságot ad, a zenetanulás pedig segíti és fejleszti más egyéb készségeiket,valamint formálja jellemüket.

Trombitaművész-tanári diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szegedi Tagozatán szereztem meg 2003-ban. Még hallgatóként ’99-ben a szegedi és a debreceni főiskolák közötti, majd 2000-ben az Országos Főiskolai Versenyt nyertem meg. Aktívan zenélek kamara- és zenekari zenészként itthon és külföldi pódiumokon egyaránt. Budaörsön 2001 óta tanítok, tanítványaim ez idő alatt számos versenyről hoztak el I., II. és III. díjakat. Az iskola fúvószenekarát 2014-től vezetem. A klasszikus repertoárt rendszeresen színesítem népszerű művek átirataival, melyeket a zenekar tagjai és a közönség egyaránt szívesen fogad.

Diplomáimat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és Főiskolán szereztem meg ének-zenetanár és karvezetés, zeneelmélet-tanár, illetve zongoratanár és kamaraművész szakokon. 2008 óta zeneiskolánk zongoratanára, korrepetitora, 2018-tól egyik intézményvezető-helyettese, 2022-től a Bodzavirág Kórus vezetője vagyok. Iskolai szinten fúvós, vonós regionális és országos versenyeken, felvételiken veszek részt zongorakísérőként, iskolán kívül kamara- illetve szóló produkciókban lépek fel, emellett az Új Liszt Ferenc Kamarakórus tagja vagyok. Zongoratanárként célom, hogy a növendékeim örömüket leljék a zenélésben és zeneszerető, zeneértő, önismeretben gazdagodó, egészséges lelkületű felnőttekké váljanak.

Gordonka tanári diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetében szerezetem 1988-ban. Két év zenekari zenészként, majd a gyermekiemmel otthon eltöltött évek után 1999. szeptember óta vagyok a Zeneiskola tanára. Több továbbképzés, szakmai tanulmány és az eltelt évek tapasztalatait hasznosítva foglalkozom a növendékeimmel. Örömömre szolgál, hogy sok gyermekkel hosszú évekig tartó közös munka és jó emberi kapcsolat alakul ki közöttünk, aminek eredményeként sikerül egy életre szóló lehetőséget teremteni a zenélésre. Felnőtté vált növendékeim között vannak, akik hivatásukként választották a zenei pályát. Hosszú évek óta fogom össze a gitár és vonós tanszak munkáját.

Diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Konzervatóriumában szereztem 1998-ban. 2010 szeptemberétől tanítok ebben az iskolában furulyát és trombitát. 2013-tól 2018-ig tanügyi és adminisztrációs feladatokért felelős igazgatóhelyettes feladatkört láttam el. Növendékeim rendszeresen szerepelnek az iskola hangversenyein, rendezvényein. Munkám során kiemelten fontosnak tartom a korrektséget, kiszámíthatóságot és megbízhatóságot. Pedagógiai munkám során különös figyelmet fordítok a zenei megformálás igényességére.

Zongorahangszeres tanulmányaimat először magántanárnál kezdtem, később az V. és VIII. kerületi zeneiskolában folytattam. 1975-ben a Nemzetközi BartókSzemináriumon zeneiskolás növendékként szerepeltem.

Az általános iskolai tanulmányaimmal párhuzamosan a Magyar Állami OperaházGyermekkórusában énekeltem. Felnőttként aktívan részt vettem neves kórusokban,amelyekkel külföldön is gyakran felléptem.

Első diplomámat 1990-ben az ELTE Tanárképző Főiskola Karán ének-zene -karvezetésszakon kaptam, majd zongoratanári diplomámat Budapesten a Liszt FerencZeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében szereztem Lukács Judit növendékeként.

Felsőfokú tanulmányaimat a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében, majd Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végeztem.

Tanári pályámat 2009-ban kezdtem, 2013 óta vagyok Zeneiskolánk tanára. Kamaraegyüttesekben játszom a legszívesebben, ezt az örömöt tanítványaim számára is igyekszem átadni, akik játszanak a klarinét-quartett, -trió, illetve alkalmanként a klarinétzenekar büszke tagjaként.

Örömmel tölt el, ha a gyerekek csillogó szemmel érkeznek azzal, hogy hangszeren szeretnének játszani. Célom, hogy a zene szeretete tanítványaimat boldogabb, gazdagabb emberré tegye. 

Fuvolaművész diplomámat Győrben, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán szereztem. Nagyon szeretek szimfonikus zenekarban játszani, kamarazenei formációkban fellépni, érdekel az összművészeti alkotás, és nyitott vagyok a minőségi, értéket képviselő könnyűzenei összeállításra is.

A tanítás számomra elsősorban a zene gyógyító erejének az átadásáról szól. Vezetni szeretném a növendékeket, hogy ki-ki megtalálja a saját útját és a fuvolázás helyét a saját életében. A zenélés olyan élményt nyújt, amivel a gyerekek önmagukat is jobban megismerhetik, így teljesebb, szebb, örömtelibb életet élhetnek.

Szeretném, ha megéreznék annak a szabadságát, hogy saját érzéseinket, véleményünket, szenvedélyünket, gondolatainkat fuvolázással, zenéléssel is kifejezhetjük.